sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Viettelevä suklaakohokas

Suklaakohokas

Mun yksi lempijälkiruoista on suklaakohokas. Sen sisältä valuva lämmin suklaalaavaa saa sellaisen hurmoksen aikaan, ettei ole mitään rajaa.

pieni uunivuoka

Tein tätä ihanuutta vihdoinkin tänä viikonloppuna. Mun on pitänyt tehdä tätä jo joulusta asti, koska löysin silloin Tarjoustalosta tai jostain vastaavasta halpahallista maailman söpöimmät leivosvuoat. Muistan ajatelleeni tuolloin, että nämä ovat täydelliset suklaakohokkaille tai tulivuorikakuille, kuten minä näitä rakkauden ilmentymiä kutsun.

pieni uunivuoka

Nämä ovat suoraan jostain supersöpöstä leikkimökistä, jossa on täydellinen miniatyyrikeittiö! Mutta ei siitä sen enempää...Mulla on nimittäin ihan auttamaton fiksaatio astioihin sekä muihin kippoihin ja voisinkin jauhaa niistä vaikka kuinka paljon! Nyt kuitenkin takaisin syntisen herkullisiin suklaakohokkaisiin.

SuklaakohokasSuklaakohokkaat on tosi helppo ja nopea valmistaa. Taikinan voi valmistaa (tai oikeastaan kannattaa) hiukan etukäteen ja laittaa annosvuoissa jääkaappiin odottamaan uunittamista.
Suklaakohokas
Parasta suklaakohokkaassa on sen sisusta eli lämmin suklaa, joka valuu kevyesti paistuneen kakun sisästä. Siinä on jotain veret pysäyttävää, kun kohokkaasta ottaa ensimmäisen palan ja samalla sula sisus syöksyy ulos. Tämä on todellista viettelyruokaa, jos jotain sellaista on olemassa ;)


Suklaakohokas (kahdelle)

60g tummaa suklaata
60 g suolatonta voita
2 kananmunaa
2 keltuaista
2/3 dl ruokokidesokeria
3 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa

Vuokien voiteluun ja jauhottamiseen:
Voita
Tomusokeria

Koristeluun:
Tomusokeria
Tuoreita marjoja

1. Voitele kaksi vuokaa voilla ja jauhota ne tomusokerilla
2. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa
3. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kokonaiset kananmunat
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
5. Lisää suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti
6. Nostele jauhot ja suola mukaan seokseen varovasti
7. Annostele taikina kahteen vuokaan niin, että vuoan yläreunaan jää noin 1 cm tyhjää tilaa. Päällystä vuoat elmukelmulla ja laita ne jääkaappiin noin 3-4 tunniksi. (Jos et malta odottaa, voit laittaa vuoat heti uuniin)
8. Paista kohokkaita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
9. Tarjoile kohokkaat joko suoraan paistovuoista tai käännä ne lautaselle. Koristele tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla.


3 kommenttia:

  1. NAM! Pakko kokeilla ;) I

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä ohjeesta! Mun luotto suklaakirja hävis tänä aamuna ja sisko tahtoo just näitä illaksi kun juhlitaan hänen synttäreitään, ja meinas jo tulla paniikki! Kiitos, että pelastit mut jo alkavalta katastrofilta!! :)

    VastaaPoista
  3. Tuo on suklaafondant, ei kohokas.

    VastaaPoista