sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Feta-pinaattipasteijat


Feta-pinaattipasteijat

Selailin tänään toissa kesän Kreikan matkan kuvia ja mulle tuli aivan kaamea ikävä tuota ihanaa maata kohtaan. Siksi päätin tehdä feta-pinaattipasteijoita, koska ne kuvastaa mun mielestä kreikkalaisen keittiön makumaailmaa aivan täydellisesti!...Ja niitä tuli syötyä aivan luvattoman paljon tuon kyseisen matkan aikana.

Feta-pinaattipasteijat (16-32 kpl)

1-2 pkt voitaikinalevyjä

1sipuli
1 pss pakastettua pinaattia
200 g fetaa
2 tl timjamia
1 tl oreganoa
Pippuria

1 kananmuna voiteluun
Seesaminsiemeniä


1. Ota voitakinalevyt ja pinaatit sulamaan 
2. Pilko sipulit ja kuullota niitä voissa pannulla 
3. Lisää pinaatit sipulien joukkoon sulamaan ja mausta seos
4. Murustele feta hiukan jäähtyneeseen pinaattiseokseen ja sekoita hyvin
5. Leikkaa voitaikinalevyt keskeltä kahtia. Annostele jokaisen neliön keskelle reilun teelusikallisen verran täytettä.
6. Sivele neliön reunoille vettä ja taita neliö kolmionmuotoiseksi pasteijaksi, painele kiinni haarukan avulla. 
7. Voitele pasteija kananmunalla ja ripottele pasteijoiden päälle seesaminsiemeniä
8. Paista pasteijoita noin 10-15 min 225 asteessa tai kunnes pasteijoiden väri on muuttunut kullanruskeaksi


HUOM! Täytettä tulee aika runsaasti, joten sitä riittää jopa kahteen paketilliseen voitaikinalevyjä. Jos kuitenkin haluaa tehdä vain 16 kappaletta pasteijoita, niin ylimääräisen täytteen voi hyödyntää esim. munakkaan täytteessä tai sitten täytettä voi tehdä puolet vähemmän. It's up to you!;) 


2 kommenttia: