maanantai 10. syyskuuta 2012

Spelttipannukakku

Päätin kokeilla vähän terveellisempää versiota perinteisestä pannukakusta ja tulos oli, että pannari goes speltti.

















Käytin vehnäjauhojen sijasta puolikarkeita spelttijauhoja. Spelttipannukakusta tuli todella hyvää. Speltti antoi pannarille pehmeän pähkinäisen maun.

Spelttipannukakku 

8 dl maitoa
3 munaa
4 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
50 g sulaa margariinia

1. Sekoita maito ja munat hyvin
2. Siivilöi sekaan kuivan aineet 
3. Lisää taikinaa jäähtynyt sulanut rasva
4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
5. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 30 min kunnes pinta on kauniin ruskea


Speltin terveysvaikutukset


Speltti on hyvin proteiinipitoista ja se sisältää paljon valkuaisaineita sekä B-vitamiineja. Speltissä on myös  paljon kivennäis- ja hivenaineita.

Spelttiä syömällä verensokeri pysyy pitkään tasaisena ja nälkä pysyy poissa, joten speltti sopii hyvin niille jotka kamppailevat paino-ongelmien kanssa.

Erityisen hyvin speltti sopii vatsa- ja suolisto-ongelmista kärsiville, sillä se sulaa hyvin ja imeytyy helposti. Moni keliakiasta kärsivä pystyy käyttämään spelttiä ilman ongelmia. Speltti aktivoi vatsan sekä suoliston toimintaa puhdistaen elimistöä kuona-aineista toisin kuin tavallinen vehnä. 

Tässä taisi olla pari hyvää syytä, miksi speltti tulisi ottaa suurempaan osaa ruokavaliotamme. Mä ainakin yritän kunnostautua sen saralla.:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti