tiistai 4. syyskuuta 2012

Itämaiset hot dogit

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi näiden Itämaisten hot dogien teon, joista puhuinkin jo Flow-fetivaalien ruokatarjontaa koskevassa postauksessa.

Lähdin tekemään itämaisten hodarien lisukkeita aivan fiilispohjalta. Aineksina olivat korianteri, kalakastike, lime, valkoviinietikka, suola, chili, valkosipuli, porkkana, punakaali ja kurkku. Näistä aineksista syntyi kaksi erilaista lisukesalaatti: porkkana-punakaali ja kurkku.



Itämainen kurkkusalaatti (2 henkilölle)

1/2 kurkku
1 valkosipulin kynsi
1/2 chili
1 rkl kalakastiketta
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl limen mehua
Suolaa

1. Pese kurkku ja raasta se
2. Viipaloi chili ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi
3. Sekoita ainekset ja lisää kalakastike, valkoviinietikka ja limen mehu. Mausta suolalla maun mukaan.
4. Sekoita salaatti hyvin ja anna sen maustua jääkaapissa vähintään tunti


Itämainen porkkana-punakaalisalaatti (2 henkilölle)

1/4 punakaali
2 porkkanaa
2 rkl kalakastiketta
2 tl valkoviinietikkaa
3 rkl limen mehua
1/2 chili
suolaa

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele punakaali ja ota huonon näköiset kerrokset pois. Raasta punakaali porkkanaraasteen sekaan
2. Viipaloi chili ohuiksi viipaleiksi ja lisää se raasteiden joukkoon
3. Sekoita raasteiden joukkoon kalakastike, valkoviinietikka ja limen mehu. Mausta suolalla maun mukaan.
4. Sekoita salaatti hyin ja anna sen maustua jääkaapissa vähintään tunti

Näihin itämaisiin hodareihin tuli kokonaisuudessaan sämpylän sekä jo perinteisiksi muodostuneiden sörkän nakkien lisäksi itämaista kurkku- ja porkkana-punakaalisalaattia, ketsuppia, korianteria ja kuivattua sipulia. Hodarit oli kyllä herkkua ja kaikki maut sopivat hyvin yhteen, vaikka salaatteja tehdessä pieni epäusko meinasi iskeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti