maanantai 27. elokuuta 2012

It's hot dog time!

Yhtenä kauniina kesäpäivänä päätin kokeilla tehdä hot dog -sämpylöitä ihan ite, koska kaupan ikuisuuksia säilyvät valmisversiot eivät hirveästi lämmitä mieltäni. Onneksi kokeilin, koska kaupan kilpasiskot kalpenevat näille ihan 10-0. Nämä ovat ihanan pehmeitä ja maistuvat tosi hyviltä.

Yksin tämän kesän parhaimmista ostoksista on ollut ehdottomasti Weberin mini grilli eli Smokey Joe. Sen ansiosta kesän piknikit saivat aivan uuden ulottuvuuden. Grilliruoka onkin ollut kovassa kulutuksessa tämän kesän aikana ja Weberille kuuluukin kaikki kiitos myös hodari-innostuksesta.


Nämä hodarit olivat kyllä todella herkullisia ja täyttäviä. Parasta oli se, että hot dog -sämpylät eivät sisältäneet mitään säilöntäaineita. 


Hot dog -sämpylät (12 kpl)

2,5 dl maitoa
n. 40 g hiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa

1. Sekoita kaikki aineet yhteen ja vaivaa taikinaa noin 20 minuuttia
2. Anna taikinan levätä kulhossa 30 min
3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele paloista pitkulaisia sämpylöitä (n.13 cm pituisia). Laita sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille ja anna niiden kohota 1 1/2 tunnin ajan huoneenlämmössä.
4. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10 minuuttia.


Coleslaw-salaatti

1 pieni varhaiskaali
2 porkkanaa
2 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
Suolaa
Pippuria
2 rkl valkoviinietikkaa

1. Pese porkkanat ja kaali hyvin. Kuori porkkanat, jos kuori on paksua tai huonon näköistä
2. Raasta kaali ja porkkanat. Hienonna valkosipuli.
3. Sekoita raasteseokseen majoneesi, valkosipuli, hunaja, suola, pippuri ja valkoviinietikka
4. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran


Tämänkertaisissa hodareissa oli hyviä nakkeja, coleslawta, kuivattua sipulia (joka on muuten ihan pirun hyvää) sekä tietty sinappia ja ketsuppia.

Toivon, että säät vielä sallisivat grillaamisen, koska haluan päästä toteuttamaan visioni itämaisista hodareista! Pakkasesta löytyykin juuri sopivasti vielä yksi satsi noita hot dog -sämpylöitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti